4

Svenskarnas matvanor ett folhälsoproblem

Publicerad: 13 Sep, 2012 i Hem > Kropp & hälsa > Svenskarnas matvanor ett folhälsoproblem
– För mycket socker, salt och mättat fett och för lite frukt och grönt, fisk och fullkorn är matvanor som vi vet ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom, typ 2-diabetes och vissa cancerformer. Därför är resultaten oroväckande, säger Anna Karin Lindroos, chef för

Billig mat inte sämre än dyr

Publicerad: 29 May, 2012 i Hem > Livsmedel > Billig mat inte sämre än dyr
Livsmedelsverket har jämfört två olika matkorgar - en normalpriskorg och en lågpriskorg. Halterna av olika näringsämnen har analyserat liksom 400 bekämpningsmedel, skadliga metaller, dioxiner och andra giftiga ämnen.Resultaten visar inte på några skillnader i n

Låg halt av omega-3 i fiskpinnar

Publicerad: 13 Apr, 2012 i Hem > Livsmedel > Låg halt av omega-3 i fiskpinnar
I studien ingår 34 fiskar, skaldjur och fiskprodukter. Två vanliga och relativt billiga fiskar rekommenderas.– Sill och makrill är exempel på bra val. De innehåller mycket nyttigt fett och är också bra ur miljösynpunkt. Det är inte alla fiskar och fiskprodukter

Margarin nästan fritt från transfett

Publicerad: 14 Oct, 2011 i Hem > Livsmedel > Margarin nästan fritt från transfett
Halten transfett i margarin ligger i  dag på mindre än en procent.-  Det är mycket positivt att tillverkarna lyssnat på konsumenterna och Livsmedelsverket och sänkt halterna av transfett i sina produkter, säger Anna Karin Lindroos på Livsmedelsverket i ett pressme